insanların ekmeğine göz dikmemelisin No Further a Mystery
insanların ekmeğine göz dikmemelisin No Further a Mystery
Blog Article
Düşmaleın ekmeğinden dostun şamarı yeğdir: Düşmanlarımızla bir araya gelmemeli, dostlarımız bizim iyiliğimiz için sert de davransalar yine de onlarla olmalıyız.
Erdoğan, “Rabbim yar ve propertyımcımız olsun. Rabbim bizleri hizmetkarı olmaktan şeref duyduğumuz aziz milletimize ve umudunu Türkiye’ye bağlamış yüz milyonlarca mazluma mahcup etmesin diyorum.
Bu yargı kararıyla emekçinin ekmeği ile oynayan vesayetçi zihniyete bir tokat da Sivas’tan geldi. Ruh hallerini nasıl bir kin, öfke ve hırs kaplamış ki, davayı istinafa taşıyarak emekçinin ekmeği ile uğraşmaya devam ediyorlar. Keşke bu azim memurların hak ve menfaatlerini iyileştirme ve geliştirme hususunda olsaydı.
Sizin gibi bilimseverler ve onların kolektif desteği var! Siz de Evrim Ağacı'na destek olun, bilimin sesini daha uzaklara taşıyalım!' Tek seferlik destek olun veya daha iyisi, aylık destekçilerimiz arasına şimdi katılın.
Sahte olanla gerçeği birbirinden ayırmak istiyorsan veya aklına takılanlar varsa, bu projemizi inceleyebilirsin.
Aça arpa ekmeği etten lezzetli gelir: Açlık ve ihtiyaç zamanlarında basit ve sade gıdaların lezzetli ve değerli olabileceğini ifade eder. İnsanların ihtiyaç duydukları zamanlarda en basit şeylerin bile değerli ve lezzetli olabileceğini vurgular.
Cumhurbaşkanı Recep click here Tayyip Erdoğan, “Fahiş fiyatlarla milletin ekmeğine göz diken fileırsatçılarla mücadelemizi 2025 senesinde de kararlılıkla devam ettireceğiz”
Ekmek yayanın atıdır: Yaya yolculuğa çıkan kimse yediklerinin verdiği enerji ile yoluna devam eder.
Mayalı ekmek kabarır: Doğru şartlar ve hazırlıklarla yapılan işlerin büyüyüp gelişeceğini ifade eder. Emek ve sabırla atılan advertımlar, olumlu sonuçlar doğurur.
Katığını ekmeğine denk etmeyen aç kalır: Elindekini idareli kullanmayan, azla yetinmeyi bilmeyen kısa zamanda sıkıntıya düşer.
Evinde ekmeği yer, elin damında ürür: Kendisine değil başkalarına karşılıksız olarak iş gören kimselerin durumunu ifade eder.
Ekmeksiz eve misafir gelir/gelirmiş: Bazen istenmeyen şanssızlıkların üst üste gelebileceğini ifade eder. Evde temel ihtiyaçların eksik olduğu sıkıntılı bir anda genellikle bir de misafirin gelerek sıkıntıyı veya mahcubiyeti artworkırabileceğini ifade eder.
El sana taşla vurursa, sen ona ekmekle vur: Birisi sana düşmanca davranışlarda bulunduğu zaman ona aynı şekilde karşılık vermek yerine barışçı bir yol denersen herkes için daha iyi olur.
Ekmeğini katığına denk eden, bir vakit aç kalmaz: Kişilerin yaşamlarında israf etmeden ve tasarruflu bir şekilde hareket etmeleri gerektiğini anlatır.
İyi günde yağlı ekmeği beğenmeyen fakirlikte kuru ekmeğe selam durur: Kişi beğenmediği veya aşağıladığı bir şeyin gün gelir çOkay daha kötüsüne razı olmak zorunda kalır.
Sosyal hesap ile giriş yap Google Twitter Facebook Apple Şifre Yenileme Şifre yenileme bağlantısını gönderebilmemiz için e-posta adresinize ihtiyacımız var.
Kırmızı alanları dolduralım Kırmızı alanlar eksik veya hatalı girildi. Lütfen bu alanları düzeltip tekrar gönderelim